"Fit " tort a'la Oreo

Składniki (12 kawałków):

Przygotowanie:

Biszkopt:

1. Mieszamy mąkę, oliwę, proszek do pieczenia, słodzidło, kakao, szczyptę soli, mleko na gładką masę (mikserem) Pieczemy 175’C, góra-dół, 40-50min do suchego patyczka.

2. Studzimy, kroimy na dwa placki, oraz odcinamy wyrośniętą górę, kruszymy, odkładamy

Masa serowa:

1. Twaróg dokładnie mielimy, mieszamy z rozpuszczoną, przestudzoną żelatyną(ok 100ml wody max), słodzidłem i aromatem.

Ciasto:

1. Na pierwszy placek wykładamy ok połowę masy serowej, na to kładziemy 2 placek i kolejną część masy serowej.

2. Górę posypujemy pokruszonym ciastem (reszta ze skruszonej góry biszkoptu), układamy ciasteczka, część kruszymy.

3. Ciasto chłodzimy ok. 4godziny w lodówce

IMG_20220726_161321

 

         

          Kalorie:      270

  Tłuszcze:    12g
  Białko:      19g
  Węglowodany: 26g

Obserwuj mnie