Omlet a'la szarlotka
Składniki:
- 2szt jaja kurze (M)
- 20g budyń w proszku
- 150g jabłko
- 10g orzechy włoskie
- 2g cynamon
- szczypta soli
- 20g erytrytol (do smaku)
- 5g olej rzepakowy(do posmarowania/natłuszczenia patelni)
Przygotowanie:
1. Połowę jabłka zetrzyj na małych oczkach, a drugą połowę pokrój w drobną kostkę
2. Jabłko (ok 50gr) wymieszaj z budyniem w proszku erytrytolem, żółtkami, cynamonem
3. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli
4. Dodaj do ciasta ubite białka, delikatnie wymieszaj
5. Smaż na natłuszczonej patelni pod
przykryciem z obu stron. Na wierzch dodaj resztę jabłka, orzechy, posyp cynamonem

Kalorie: 420
Tłuszcze: 22g
Białko: 16g
Węglowodany: 35g