Pianka z borówkami
Składniki:
- 30g kasza manna
- 15g pszenica ekspandowana
- 100g borówki
- 15g masło orzechowe
- 100g jogurt naturalny (skyr)
- 5g żelatyny
- szczypta soli
- 20g erytrytol (do smaku)
Przygotowanie:
1 .Wodę (200ml) zagotowujemy w garnuszku, dodajemy erytrytol/słodzidło. Wsypujemy kasze mannę, gotujemy do zgęstnienia. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w małej ilości wody (max 100ml)
2. Kaszę studzimy, dodajemy do niej żelatynę, dokładnie blendujemy, następnie dodajemy jogurt i znów blendujemy (starając się napowietrzać masę) Na koniec dodaj masło orzechowe.
3. Masę wylej do pojemnika, posyp ekspanowaną pszenicą i borówkami, chłodź w lodówce min. 4 godziny

Kalorie: 0
Tłuszcze: 0
Białko: 0
Węglowodany: 0