Pomidorowe spaghetti
Składniki:
- 150g mięso mielone z piersi indyka
- 50g makaron spaghetti
- 100g passata pomidorowa
- 25g koncentrat pomidorowy
- 15g pesto czerwone
- 100g czerwona papryka
- 30g cebula
- 20g ser parmezan
- 5g olej rzepakowy (do natłuszczenia patelni)
- sól, pieprz, czerwona papryka, oregano, bazylia (do smaku)
Przygotowanie:
1. Mięso podsmaż na natłuszczonej patelni z cebulą i papryką
2. Dodaj koncentrat, przecier pomidorowy i pesto całość podlej wodą.
3. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołowymi przyprawami.
4. Na talerz wyłóż ugotowany makaron i polej go sosem.
5. Posyp serem, możesz udekorować bazylią

Kalorie: 600
Tłuszcze: 20g
Białko: 49g
Węglowodany: 48g